Alex Kroes keert terug bij Ajax in nieuwe rol

Alex Kroes heeft op donderdag een nieuwe rol op zich genomen bij Ajax. Na slechts twee weken op non-actief te zijn gezet als algemeen directeur eerder deze maand, maakt de 41-jarige Kroes nu een doorstart als technisch directeur.

Vanwege het lopende onderzoek van de beurswaakhond AFM naar Kroes, wordt hij voorlopig aangeduid als titulair technisch directeur bij Ajax. Zijn schorsing in april door de raad van commissarissen (rvc) volgde op beschuldigingen van handel in Ajax-aandelen met voorkennis.

Ontslag Alex Kroes

De rvc overwoog aanvankelijk om Kroes te ontslaan, maar hij verzette zich en drong aan op een onderzoek door de AFM. Rvc-voorzitter Michael van Praag sprak zich twee weken geleden nog uit tegen een terugkeer van Kroes in welke functie dan ook, maar heeft nu een ommezwaai gemaakt.

Michael van Praag gaat overstag

"We hebben geluisterd naar de geluiden om ons heen en hebben uitgebreide gesprekken gevoerd, zowel binnen als buiten Ajax, waaronder met de Bestuursraad en natuurlijk met Alex zelf," verklaarde Van Praag. "Natuurlijk zijn er bepaalde voorwaarden afgesproken om deze verandering mogelijk te maken. Maar we zijn ervan overtuigd dat het voor Ajax het beste is dat we tot deze oplossing zijn gekomen en dat de club nu verder kan."

Feyenoord-doelman vertrekt