Dit astronomische bedrag kan Benzema verdienen bij zijn nieuwe club

Karim Benzema speelt zondagavond zijn laatste wedstrijd in het shirt van Real Madrid, dat maakten de Madrilenen na talloze geruchten bekend zondagmorgen. Voor de Franse doelpuntenmaker zou een overstap naar Al-Ittihad in het verschiet liggen, waar hij volgens het Spaanse AS een astronomisch jaarsalaris opstrijkt.

Na zijn laatste wedstrijd voor Real Madrid tegen Athletic Bilbao om 18.30 uur op zondag, neemt Benzema officieel afscheid van zijn club tijdens een persconferentie. Volgens het Spaanse medium zou zijn transfer naar Saudi-Arabië de volgende dag al in kannen en kruiken kunnen zijn en zou Benzema gepresenteerd worden.

Volgens AS heeft men in Madrid al een akkoord bereikt over het jaarsalaris van Benzema. De Franse spits zou naar verluid 100 miljoen euro per jaar kunnen verdienen in het Midden-Oosten. Dat brengt hem op 200 miljoen euro tijdens zijn tweejarige contract. Daarbovenop zou naar verluid nog een bonus komen. Deze zou Benzema in ontvangst mogen nemen wanneer hij ook wil fungeren als boegbeeld voor Saudi-Arabië, tijdens hun missie om gastland te worden voor het WK van 2030. De omvang van deze bonus is nog onbekend.