Slot zeer tevreden over zijn team: "Ik zag een team dat bereid was om agressief en brutaal te spelen"

Arne Slot geeft zijn team veel lof na de gewonnen wedstrijd tegen Sturm Graz (6-0). De geprezen trainer vindt dat er veel te prijzen valt over de mentaliteit en de durf van zijn team. Met een tweede overwinning op een rij groeit het vertrouwen in aanloop naar de topwedstrijd tegen PSV van aanstaande zondag des te meer.

"We waren niet alleen aanvallend erg sterk aan de bal, maar we toonden ook ontzettend veel discipline", vertelt Slot tijdens de persconferentie na afloop van het duel tegen Sturm Graz. De trainer is zeer tevreden over het spel van zijn team vandaag, wat tactisch ook op rolletjes verliep. "Vooral de combinatie van goed voetballen en niets weggeven achterin, vind ik erg belangrijk."

Ten aanzien van de wedstrijd tegen Lazio van zeven dagen geleden, was dit een gigantische verbetering. Dat vindt ook Slot: "In Rome was het vorige week nog onder de maat, maar tegen Sparta en Sturm Graz leverden we een fantastische teamprestatie." Slot, die dit seizoen met ontzettend veel nieuwe namen moet werken, is dan ook zeer tevreden met de gang van zaken op dit moment. "Het is fantastisch om te zien dat alle puzzelstukjes zo in elkaar vallen."
"Natuurlijk is dit fijn", vertelt de hoofdtrainer wanneer hem gevraagd wordt naar de aankomende wedstrijd tegen PSV. "Maar het is nog niet voldoende. We moeten veel doen om weer dit niveau aan te tikken tegen PSV." Maar Slot heeft er veel vertrouwen in dat dat gaat lukken: "Ik denk dat we zondag weer vol kunnen gaan."

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Alles over Feyenoord - Sturm Graz vind je hier!’

Oostenrijkse media spreken van 'aframmeling': "Historisch slecht"

Slot bedankt verslaggever voor jarenlange dienst met prachtig cadeau

Kenneth Perez over concurrentie in de spits bij Feyenoord: "Ik denk dat hij de mindere is van die twee"

VIDEO GOAL: Danilo rondt keurige aanval af! (3-0)

VIDEOGOAL: Feyenoord vroeg op voorsprong door Jahanbakhsh (VIDEO)

Ondanks afwezigheid toch boodschap van Het Legioen middels spandoek

Opstelling Feyenoord bekend: Lopez, Jahanbakhsh en Idrissi in de basis

Feyenoord ongelukkig tegen Oostenrijkse teams: lukt het de Rotterdammers om Sturm Graz te verslaan?

Sterker door strijd aflevering 3; Fikse nederlaag tegen Lazio, zorgeloze avond in Rotterdamse derby en PSV-uit