Neymar en PSG maken gehakt van Björn Kuipers na wedstrijd tegen Napoli

Neymar heeft na het gelijkspel van Paris Saint-Germain tegen Napoli uitgehaald naar scheidsrechter Björn Kuipers. De Braziliaanse ster van de Franse topclub noemde de Nederlandse scheidsrechter zelfs 'respectloos'. Neymar kreeg bijval van zijn trainer en van de voorzitter.

"De scheids heeft dingen geroepen die hij nooit had mogen zeggen. Het was respectloos", foeterde Neymar in de mixed zone tegen ESPN. "Ik wil zijn woorden niet herhalen, maar er zou van bovenaf iemand moeten ingrijpen. Op het veld wordt ons gevraagd respect te tonen in de richting van de scheidsrechter. Dan zou het andersom ook zo moeten zijn."

"Punten verloren door fouten arbiter"

Ook PSG-trainer Thomas Tuchel was niet te spreken over Kuipers. "Voorafgaand aan het doelpunt van Napoli was het buitenspel. Daarna verdienden we een penalty na een overtreding op Juan (Bernat, red.). Die beslissingen zijn lastig te accepteren." Voorzitter Nasser Al-Khelaifi deed er nog een schepje bovenop. "We hebben twee punten verloren door fouten van de arbiter. We hebben snel de VAR nodig", doelt hij op het feit dat er nog geen videoscheids aanwezig is bij duels in het miljardenbal.

Het was overigens niet de eerste keer dat Neymar botste met Kuipers. Tijdens het WK-duel tussen Brazilië en Costa Rica draaide Kuipers zijn beslissing om een strafschop te geven terug; Neymar maakte een schwalbe.

De duikelpartij van Neymar op het WK:

In de rust van Brazilië - Costa Rica zeurde Neymar al tegen Kuipers:

Maar Kuipers was klaar met het gemopper van de Braziliaan:

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘LIVE Champions League overige duels dinsdag: Doelpunten, video beelden & samenvattingen’

Prachtig! Napoli-fans zingen CL-hymne keihard mee - tot ver buiten het stadion te horen

VIDEO GOAL: Ruud Vormer bewijst ongelijk trainer met goal tegen Monaco

Fans Rode Ster zorgen voor heksenketel: "F*ck you, Liverpool!"