Fikse straf dreigt voor Engelse topclub!

Manchester City wordt beschuldigd van het niet nakomen van de Financial Fair Play-regelementen. De Engelse landskampioen weigerde ook mee te werken aan het onderzoek van de Premier League. Dit kan de club flinke sancties opleveren, zo meldt Voetbal International

In de onderzochte periode (2009-2018) zouden de 'Citizens' niet genoeg documenten hebben aangeleverd betreffende de boekhouding van de club. Het zou hierbij vooral om (ontbrekende) gegevens gaan omtrent (sponsor)inkomsten, aangesloten bedrijven en bedrijfskosten. 

Een onafhankelijke commissie gaat zich nu buigen over de kwestie. De straffen lopen behoorlijk uiteen. Zo zou puntenmindering een optie kunnen zijn, maar ook uitsluiting van de Premier League behoort tot de mogelijke sancties.

Niet de eerste keer

Manchester City werd in 2020 ook al een keer bestraft na het overtreden van Financial Fair Play-regels tussen 2012 en 2016. Toen werd de club voor twee jaar geschorst in Europese competities, maar het CAS (Court of Arbitration for Sport) besloot later dat dit niet nodig was.