Pérez hard voor Ajax-spelers na Klassieker: "De club is chic, maar dit vind ik raar"

Kenneth Pérez heeft zich geïrriteerd tijdens de slotfase van de Klassieker. Antony rolde met een blessure terug binnen de lijnen en toen hij wilde opstaan duwde aanvoerder Dušan Tadić de Braziliaan naar de grond. De Deense ESPN-analist is van mening dat dit gedrag niet hoort bij een club als Ajax.

Na een late goal van Antony, die de 3-2 maakte, deden de Amsterdammers er alles aan om de overwinning over de streep te trekken. Op het moment dat de Braziliaanse aanvaller van zijn blessure af was, kreeg hij een zetje van zijn Servische teamgenoot. Feyenoord-trainer Arne Slot moest er tijdens de wedstrijd al hard om lachen, maar Pérez deed dat niet. "Het was echt beschamend. Het is zo krankzinnig, echt zo krankzinnig", foetert hij bij het ESPN-programma Voetbalpraat. 

"De club is chic, maar dit vind ik raar. Zeker met al die teksten na Benfica en Getafe", aldus de 47-jarige oud-voetballer. Het Portugese SL Benfica wist op exact dezelfde wijze te winnen in Amsterdam en zich daardoor te plaatsen voor de kwartfinale van de Champions League. Getafe was in 2020 de tegenstander van Ajax en ook zij waren niet vies van een beetje theater. Het gedrag van deze ploegen viel bij heel Nederland verkeerd en veroorzaakte een hoop frustratie. "Je moet niet met stenen gooien als je zelf in een glazen huis woont", reageert Pérez met een Deens gezegde op het gedrag van Ajax in de Klassieker.

Nadat Antony was genezen van zijn blessure mocht hij vroegtijdig vertrekken, want scheidsrechter Danny Makkelie haalde zijn tweede gele kaart uit zijn borstzak. Na het uittrekken van zijn shirt bij de winnende treffer was dit de tweede gele kaart voor de 22-jarige linkspoot en was het einde wedstrijd.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Alles over Ajax - Feyenoord’

Deze spelers kwamen uit voor Ajax en Feyenoord; het beste elftal

Ten Hag begrijpt kritiek na Feyenoord-uitspraken niet: ‘Wij presteerden beter’

André Onana betrokken bij ernstig auto-ongeluk (heftige beelden)

Derksen heeft geen goed woord over voor gedrag Ajacieden: 'Hingen mij de strot uit'

El Ahmadi: ‘Ik had Antony doormidden getrapt als er geen VAR was’

Shirt-dief Antony heeft spijt: "Heb het teruggebracht bij Ajax"

Feyenoord-doelman vertrekt