De 10 meest irritante voetballers ter wereld

In het voetbal zijn er veel ‘irritante’ spelers. Nadat Dušan Tadić teamgenoot Antony op de grond duwde tijdens de Klassieker om tijdswinst te pakken, waren er veel mensen die de twee ‘de irritantste voetballers ooit’ noemden. Wij hebben daarom de tien meest irritante voetballers op een rijtje gezet.

Antony

Als je niet voor Ajax bent is Antony één van de meest irritante spelers op de Nederlandse velden. Voor de Ajacieden is hij regelmatig beslissend en één van de beste spelers, maar hij treitert zijn tegenstanders ook met provocaties, schwalbes en vervelende overtredingen. Daarom mag de Braziliaan niet ontbreken is dit lijstje.

Michiel Kramer

Michiel Kramer is zijn hele carrière al bezig geweest met het treiteren, opstootjes uitlokken en tegenstanders verlinken bij de scheids om de kleinste dingen. De lange spits vertelde zelf dat hij dit met opzet doet en vindt dat het erbij hoort: “Het hoort er soms bij om je tegenstanders een beetje te irriteren of uit de tent te lokken. Ik wil die wedstrijd winnen en probeer mijn rol in een duel zo goed mogelijk in te vullen. Daar hoort treiteren en pesten soms bij.”

Kijk hier een verschrikkelijke actie van Kramer:

Wout Weghorst

De Nederlandse spits staat voornamelijk bekend om het zeuren en klagen bij scheidsrechters. Weghorst is niet alleen irritant tegen tegenstanders en scheidsrechters, maar ook bij eigen teamgenoten. Zo vertelde oud-ploeggenoot Stijn Wuytens aan het Noordhollands Dagblad dat Weghorst op de training hetzelfde was als op het veld. Hij deed er alles aan om te winnen en haalde het bloed onder de nagels van zijn ploeggenoten.

Kijk hier wat Weghorst er zelf over te zeggen heeft:

Joël Veltman

In 2018 kwam er uit een poll van Sportnieuws.nl dat Veltman op de eerste plek stond van irritantste voetballers uit de Eredivisie. De verdediger staat bekend om de vieze overtredingen die hij maakt en het onsportieve gedrag dat de speler vaak vertoont/vertoonde. Zo deed hij als speler van Ajax tegen Sparta alsof hij de bal sportief ging uitschieten, maar vervolgens passeerde hij doodleuk zijn tegenstander.

Ola Toivonen

Oud-aanvaller van PSV in de Eredivisie. Toivonen stond in Nederland bekend om zijn vele overtredingen die werden gemaakt buiten het zicht van de scheidsrechter. Verder was hij in het elftal van PSV ook de rotte appel van de ploeg, zo retweette oud-ploeggenoot Adam Maher ooit een tweet van iemand die de Zweed een 'eikel' noemde. 

Deyverson

Bij Ajax-supporters gaat het bloed nu gelijk koken. Nederland kwam in contact met de Braziliaanse spits in februari van 2020. Ajax speelde toen in de Europa League tegen Getafe waar Deyverson in de spits stond. Tijdens de wedstrijd scoorde de Braziliaan, maar door theatraal werk irriteerden supporters en analisten zich mateloos aan Deyverson. De spits maakte er in de twee duels tegen Ajax een circus van. Zo lag hij veel op de grond en was hij steeds bezig met de scheidsrechter.

Deyverson is niet veranderd, dit deed hij een psst maanden geleden in de finale van de Zuid-Amerikaanse Champions League:

Neymar

Eén van de beste aanvallers ter wereld. Neymar staat niet alleen bekend om zijn trucjes en mooie acties, maar ook om zijn vervelende momenten. Neymar rolt vaak over de grond en loopt bijna altijd te piepen bij de scheidsrechter. 

Bekijk hier een schwalbe van Neymar:

Luis Suárez

De oud-Ajacied heeft als bijnaam El Canibal en dat is niet zonder reden. Suárez beet tijdens zijn voetbalcarrière drie spelers: Otman Bakkal (nek), Branislav Ivanovic (arm) en Giorgio Chiellini (schouder). Verder staat de Uruguayaan bekend om zijn schwalbes.

Bekijk hier de eerste keer dat Suárez iemand beet:

Sergio Ramos

Verdediger van het hoogste niveau. De voorbije zomer maakte Ramos de overstap van Real Madrid naar PSG. In Spanje pakte de verdediger het record van meeste rode kaarten ooit. De Spanjaard staat momenteel op 27 rode kaarten in zijn gehele carrière en irriteert al langer dan twintig jaar zijn tegenstanders en scheidsrechters. Zo blesseerde hij bijvoorbeeld Mohamed Salah in de Champions League-finale van 2018.

Zie hier één van de 27 rode kaarten van Ramos tegen FC Barcelona

Sergio Busquets

De middenvelder van FC Barcelona speelt al sinds zijn zeventiende in Catalonië en won alles wat hij kon winnen bij FC Barcelona. Busquets staat buiten zijn mooie spel bekend om schwalbes, vieze overtredingen en het aansmeren van kaarten bij tegenstanders.

Feyenoord-doelman vertrekt