Dit is waarom Erik ten Hag en Manchester United de perfecte match zijn

Manchester United en Ajax hebben de overstap van Erik ten Hag wereldkundig gemaakt. Na 4,5 jaar laat Ten Hag de hoofdstad achter zich om na dit seizoen aan het roer in Manchester te gaan staan. Dit is waarom Erik ten Hag en Manchester United de perfecte match zijn

erik ten hag en manchester united een goede match

De huidige trainer van Manchester United, Ralf Rangnick, zal na dit seizoen een functie in de bestuurskamer aannemen om de nieuwe trainer vanaf daar te ondersteunen. Rangnick liet zich eerder met een lofzang uit over Ten Hag zijn werk bij Ajax. Manchester United is zoekende naar een trainer die de club de nodige impuls en identiteit kan geven om zo de weg naar de top terug te kunnen vinden. Erik ten Hag heeft bij Ajax al bewezen hoe hij een club kan transformeren en laat zien dat hij de perfecte match is.

Opbouwen club

Onder leiding van Ten Hag werd Ajax in het seizoen 2018/19 internationaal op de kaart gezet. Dit doordat hij met Ajax de halve finale van de Champions League bereikte. Van over heel de wereld ontving Ten Hag lovende woorden over hoe hij Ajax liet voetballen. In hetzelfde seizoen legde Ajax beslag op de landstitel en de beker. Dit kunstje werd afgelopen seizoen herhaald. En ook dit seizoen laat Ten Hag in de Champions League zien hoe hij een ploeg naar zijn hand zet.

Sinds het vertrek van Sir Alex Ferguson in 2013 kampt Manchester United met een duidelijk plan van aanpak. De problemen zitten vooral in de bestuurskamer, zo is dit door de fans de afgelopen jaren vaak duidelijk gemaakt. Een foute keuze in trainers, aankopen en beleid lijken de grootste redenen te zijn waarom Manchester United al een periode niet meer meedoet om de titel. Met Rangnick haalde United na het ontslag van Solskjaer de oplossing voor dit probleem. De Duitser fungeert op dit moment als tussenpaus die de club na de zomer via de bestuurskamer zal moeten stabiliseren. Dit in samenwerking met de nieuwe trainer. Te Hag liet bij Ajax al zien een prima relatie te hebben met Marc Overmars, die veel transfers mogelijk maakte. Mogelijk zou hij eenzelfde relatie kunnen ontwikkelen met Ralf Rangnick, die de nieuwe trainer vooral zal ondersteunen in het transferbeleid.

Promotie jeugd

Bij Ajax staat het promoveren van jeugdspelers naar de eerste selectie hoog in het vaandel. Bij Manchester United is dit niet anders. De afgelopen jaren braken onder anderen Marcus Rashford, Mason Greenwood en recentelijk Anthony Elanga door. Bij Ajax braken er onder Ten Hag ook genoeg talenten door. Qua visie zou de trainer het promoveren van de jeugd nog meer kunnen stimuleren om zo ook weer kosten te kunnen besparen.

Stijl

Bij Manchester United is er sinds het vertrek van José Mourinho nooit echt meer sprake geweest van een duidelijke speelwijze. Onder diens opvolger, Ole Gunnar Solskjaer, wist de Engelse grootmacht weliswaar beter voetbal te spelen, maar erg consistent was het spel niet. Met Ten Hag zou Manchester United een trainer aantrekken die weet hoe hij een club naar zijn hand kan zetten. Hij bewees eerder bij Ajax dat hij flexibel is in het aanpassen van zijn tacktieken en spelwijze, maar de kwaliteit van het voetbal en de consistentie in resultaten bewaard.

Spelersgroep

Ondanks de vele kritieken op bepaalde spelers, beschikt Manchester United over een aardig getalenteerde selectie. De Engelse club kent met Raphael Varane, Bruno Fernandes, David de Gea en Cristiano Ronaldo een aantal ervaren spelers die zich eerder hebben bewezen op topniveau. Ook qua jongere spelers is er met Marcus Rashford, Jadon Sancho en oude bekende Donny van de Beek niet veel gebrek aan talent. Onder Ten Hag zou Manchester United een team willen bouwen dat draait op zowel ervaren krachten als jongere spelers.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Lijstjes’

Meest bekende voetbalvaders en zonen in Nederland

Deze elf voetballers gingen de politiek in

De tien grootste culthelden van Feyenoord

Wat als SC Heerenveen niemand had hoeven verkopen?

Deze spelers vertrokken via FC Utrecht naar de absolute top

Dit zijn de 10 duurste binnenlandse transfers in de Eredivisie

Is het huidige Feyenoord beter dan de ploeg die in 2012 de voorronde van de Champions League haalde?

Dit elftal van Sparta zou hoge ogen gooien in de Eredivisie

Is het huidige PSV beter dan de ploeg die in 2018 landskampioen werd?

Is dit het beste Willem II van de afgelopen 50 jaar?