PEC Zwolle roept middenvelder Rick Dekker op matje wegens 'racististische' carnavalsfoto

PEC Zwolle heeft Rick Dekker op het matje geroepen om het feit dat de middenvelder een racistisch carnavalskostuum droeg. De vriendin van de middenvelder zette een foto van haarzelf en Dekker online met de tekst 'zwartjoekel popcorn'.

Dekker had voor de gelegenheid zijn gezicht zwart geschminkt en een afro-pruik opgezet, terwijl zijn vriendin als 'popcornverkoper' carnaval vierde. Het bijschrift bij de foto op Instagram viel vervolgens compleet verkeerd. De afkeurende reacties stroomden al snel binnen. PEC's technisch directeur Gerard Nijkamp heeft naar aanleiding van het incident een gesprek met Dekker gevoerd. "Ik heb een uitvoerig gesprek met hem gevoerd en heb hem gezegd dat het niet handig is geweest dat hij zich op deze manier verkleedt. Ik besef heel goed dat een speler rekening moet houden met de positie die hij inneemt bij een voetbalclub, als hij zich begeeft in het uitgaansleven", aldus Nijkamp tegenover De Stentor.

Waarschuwing

"Hij schminkte zijn gezicht om niet herkend te worden", aldus Nijkamp, die benadrukt dat Dekker niet de intentie had om iemand te beledigen en zelf niet verantwoordelijk was voor het delen van de foto. De middenvelder komt daarom weg met een waarschuwing van de club. "Voor nu is het voor ons even afdoende", zegt Nijkamp over het gevoerde gesprek. De technisch directeur geeft wel aan dat hij de spelers van PEC voor de volgende carnaval extra instructies wil en zal meegeven.