Lodewijks noemt opvallende namen van twee potentiële Oranje-goalies

Ronald Koeman en Patrick Lodewijks zijn maandagmiddag officieel gepresenteerd als opvolgers van respectievelijk Louis van Gaal en Frans Hoek. Lodewijks, die als keeperstrainer gaat beoordelen wie de ideale nummer één voor Oranje wordt, noemde voor de camera van ESPN twee opvallende namen van keepers die in beeld zijn bij het Nederlands elftal én zich goed ontwikkelen: Kjell Scherpen (Vitesse) en Bart Verbruggen (Anderlecht).

Lodewijks geeft te kennen dat hij zijn oren en ogen open houdt in zijn zoektocht naar een vaste eerste doelman voor Oranje: "Je bent constant op zoek naar jongens, bijvoorbeeld spelers met een dubbel paspoort", aldus de oud-doelman van onder meer Feyenoord. De keeperstrainer komt op de vraag of er veel nieuwe namen verwacht mogen worden in de aankomende selectie van het Nederlands elftal met twee opvallende namen: "Je weet het natuurlijk nooit", begint hij. "Bij Anderlecht speelt nu bijvoorbeeld Bart Verbruggen, een jonge keeper die de kans krijgt. Dat is heel mooi. Kjell Scherpen speelt iedere week bij Vitesse, dat is ook goed", aldus Lodewijks, die daarbij ook benoemt dat fouten maken mag, zolang er van geleerd wordt. "Van mezelf weet ik er ook nog wel een paar", geeft de keeperstrainer lachend toe. 

Vooralsnog geen vaste keeper

In maart start het Nederlands elftal de kwalificatiecampagne voor het EK 2024, maar Lodewijks geeft te kennen dat er nog geen duidelijke eerste doelman is. "Voor nu staat er nog niets vast", vertelt de keeperstrainer. "Ik kijk nu op een andere manier naar wedstrijden. Ik heb nu een manier van spelen in het achterhoofd. We zoeken een keeper die bij de manier van spelen van Koeman past", aldus Lodewijks.