Nederlandse uitblinker met aflopend contract: wie pikt Conraad op?

Waar ligt de toekomst van Tyrone Conraad? De Nederlander met Surinaamse roots beschikt over een aflopen contract en beleefde een sterk seizoen. Nu vertrekt hij transfervrij bij Sutjeska Niksic.

Carrière Tyrone Conraad

Via de jeugdopleidingen van Feyenoord en Sparta kwam Conraad uiteindelijk bij Cambuur terecht. In het seizoen 2016/17 maakte hij daar zijn debuut in het betaald voetbal. Na 34 wedstrijden en vijf doelpunten vertrok Conraad transfervrij uit Leeuwarden. Kozakken Boys pikte de spits in 2019 op. Ook daar kon de topschutter van vandaag de dag niet imponeren; acht doelpunten in 25 optredens.

In de zomer van 2020 had Conraad genoeg van Nederland gezien en ging hij het buitenlandse avontuur aan bij Ergotelis in Griekenland. Daar ging het scoren hem nog altijd niet super af. In twee jaar tijd, 52 wedstrijden, kwam Conraad niet verder dan vijftien doelpunten.

Conraad mocht voor de vierde keer op rij transfervrij vertrekken bij zijn club. Het was Sutjeska Niksic uit Montenegro dat hem overnam. Het bleek de juiste stap, want in zijn debuut en enige seizoen scoorde Conraad er op los. In 38 wedstrijden schoot de spits 26 keer raak.

Conraad transfervrij

Na één seizoen in Montenegro vertrekt Conraad weer bij zijn club. Per 1 juli zit de spits zonder werkgever. Met zijn statistieken kan hij in ieder geval met een goed gevoel aankloppen bij nieuwe clubs. Wie pikt de topschutter op?

Feyenoord-doelman vertrekt