Justin Kluivert vervangt geblesseerde Steven Bergwijn bij Oranje

Ronaldo Koeman heeft Justin Kluivert opgeroepen voor het Nederlands elftal. Steven Bergwijn viel geblesseerd uit en maakt daarmee een plekje vrij voor de aanvaller van AS Roma.

De aanvaller van PSV speelde vorige week donderdag al niet mee tegen Apollon Limassol en het was nog maar de vraag of hij tegen RKC wel zou spelen. Na drie wissels moest Bergwijn in de slotfase van de wedstrijd naar de kant waardoor PSV met tien man door moest spelen. "Op het laatst kon ik hem beter eraf halen. Want als je zo doorgaat, heb je misschien kans op een echt zware blessure", zei van Bommel in gesprek met FOX Sports.

De nummer 10 van PSV hoopt snel te herstellen, maar gaat de komende twee interlands helaas wel moeten missen. ''Ik wil iedere wedstrijd spelen, zeker met het Nederlands elftal. Maar je moet wel 100 procent fit zijn om daar te spelen.''

Tekst gaat verder onder de foto

Kluivert vervangt Bergwijn

Door de blessure van Bergwijn komt er nu een plekje vrij in het Nederlands elftal. En tussen de afvallers zat geen buitenspeler, waardoor Kluivert nu zijn plaats in mag gaan nemen. De AS Roma-aanvaller was opgeroepen voor Jong-Oranje, maar mag zich nu gaan melden bij Ronald Koeman. Eerder speelde hij al twee interlands voor Nederland, waarvan de laatste al langer dan een jaar geleden is.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Alles over PSV: Nieuws, geruchten, interviews en veel meer’

'Ajax wilde Ritsu Doan voor neus PSV wegkapen'

Discussie in Eindhoven, PSV overweegt in online gokken te stappen: "Beginnen we ook een coffeeshop in het stadion?"

VIDEO: Lozano neemt afscheid van club en PSV-supporters

Bart Ramselaar vertrekt bij PSV maar blijft in de Eredivisie

Vertrek Hirving Lozano naar Napoli een feit, Mexicaan neemt op prachtige wijze afscheid van PSV

PSV heeft Kostas Mitroglou binnen en wil voormalig Eredivisie-smaakmaker als opvolger van Lozano