PSG-coach bevestigt vertrek Messi

Het zat er al langere tijd aan te komen, maar nu is het dan officieel: Lionel Messi vertrekt bij Paris Saint-Germain. Zijn trainer, Christophe Galtier, heeft in een interview bevestigd dat de wedstrijd van zaterdag thuis tegen Clermont Foot het laatste duel van de Argentijn voor de Franse kampioen zal zijn.

Het is nog onduidelijk waar Messi zijn carrière gaat voortzetten. Er gaan geluiden op dat hij terugkeert bij FC Barcelona, maar ook clubs uit Saoedi-Arabië en Amerika worden genoemd. 

Messi speelde zo'n twee jaar voor PSG. Met de Franse topclub werd hij twee keer landskampioen en won hij één keer de Franse supercup. Toch is het grootste doel niet behaald: PSG probeert al jaren de Champions League te winnen, maar zelfs met Messi lukte dit niet. Tijdens zijn periode in de Franse hoofdstad zette Messi de kroon op zijn al ontzettend indrukwekkende carrière: in Qatar won hij met Argentinië het WK.

In totaal speelde 74 duels voor PSG. Daarin 32 keer en gaf hij 35 assists. Aankomende zaterdag krijgt hij nog eenmaal de kans om deze cijfers op te krikken, voordat hij de deur achter zich dicht trekt in het Parc des Princes. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers