PSV-watcher adviseert: "Als je Bosz haalt heb je betere verdedigers nodig"

Peter Bosz als nieuwe trainer van PSV? Rik Elfrink, PSV-watcher van het Eindhovens Dagblad, ziet dat wel zitten. Al moet er dan nog wel wat gebeuren volgens de journalist.

"Ik vind Bosz zeker geen gek idee bij PSV", begint Elfrink in de AD Voetbalpodcast. "Hij staat voor spektakel en aanvallend voetbal. Daar heb je alleen wel betere verdedigers nodig dan wat je nu hebt. Dit zijn geen mannen waar je op kunt rekenen met Peter Bosz-voetbal."

Toch is het nog zeker geen uitgemaakte zaak of Bosz aan de slag gaat in Eindhoven. Zijn naam zingt ook rond bij Ajax en het is nog onduidelijk wat voor plan Earnest Stewart voor ogen heeft in Eindhoven: "Hij heeft nog niet zoveel interviews gegeven, dus of hij hoge pressing wil spelen zoals Roger Schmidt of verdedigend zoals Phillip Cocu? Geen idee."

Cocu

Laatstgenoemde komt ook voorbij als optie voor de trainersvacature bij PSV. Elfrink zou daar niet voor gaan: "Dat zou ik wel een hele behoudende keuze vinden. Je moet de beste keuze maken, maar ik vind Cocu een beetje teruggang naar het verleden. Je wil toch ook eens wat nieuws proberen. Al heeft Cocu in 2018/18 een topprestatie geleverd. Ook met een zwakke verdediging werd hij toen wel gewoon kampioen."

Feyenoord-doelman vertrekt