Analisten balen van finale Europa League: "Wij dachten dat Ajax-PSV irritant was om naar te kijken"

Sevilla won woensdagavond de Europa League finale van AS Roma. Het duel werd ontsierd door vele opstootjes, overtredingen en gele kaarten. De analisten bij ESPN baalden ervan.

Inclusief verlenging en extra tijd duurde de finale 146 minuten. Daarvan zijn er maar 66 minuten zuivere speeltijd geweest. Dat is de tijd waarin er dus daadwerkelijk gevoetbald is: "Wij dachten dat onze eigen bekerfinale irritant was om naar te kijken...", begint Kenneth Perez. "Die gasten die José Mourinho als assistent heeft, die zijn nog gekker dan hijzelf. Dat is toch krankzinnig? Als je voetbalt doe je soms best wel domme dingen, maar als je het dan terugkijkt, denk je echt: jemig, gedraag je toch. Dit is toch geen promotie van het voetbal?" 

"Het was verschrikkelijk", vond ook Kees Kwakman. "Natuurlijk heb je dit bij AS Roma, maar ook bij Sevilla en al die Spaanse ploegen. Als we dat op zondagavond laat nog weleens kijken, dan is het net zo erg met al dat gejank en geschreeuw. Het is vreselijk om te zien. Qua gedrag, maar ook qua voetbal, omdat er gewoon totaal geen tempo in zit. Er werden weinig aanvallen op de mat gelegd en vele wissels. Dat komt het spel ook niet ten goede."