Sevilla heeft de Europa League gewonnen ten koste van AS Roma. Paulo Dybala schoot de Romeinen in de eerste helft nog wel op een 1-0 voorsprong. Van die voorsprong kon AS Roma in de tweede helft niet lang genieten. Een voorzet van aanvoerder Suso werd door centrale verdediger Gianluca Mancini in eigen doel gewerkt. Vervolgens waren er kansen over en weer, maar gescoord werd er, ook na verlenging, niet. Uiteindelijk moesten strafschoppen de beslissing brengen in Boedapest. Mancini en Roger Ibañez misten namens de Italianen. Gonzalo Montiel, op het WK in Qatar nog de man van de winnende penalty tijdens de finale tussen Argentinië en Frankrijk, mocht namens Sevilla aanleggen voor de beslissende strafschop. De Argentijn miste, maar mocht opnieuw, omdat doelman Rui Patrício te vroeg van zijn lijn was gekomen. De tweede keer faalde hij niet en zo bezorgt de verdediger Sevilla de Europa League.