Zo ziet de voorbereiding van Feyenoord op het seizoen 2023/2024 eruit

In het weekend van vrijdag 11 tot en met zondag 13 augustus gaat het gloednieuwe Eredivisie-seizoen van start. Hoe ziet de voorbereiding van Feyenoord op de nieuwe voetbaljaargang eruit? Voetbalflitsen praat je helemaal bij!

Eerste training Feyenoord

Voor de selectie van Feyenoord begon op dinsdag 4 juli de voorbereiding op het seizoen 2023/2024. Op Varkenoord stond die dag de eerste (besloten) training van de in Rotterdam-Zuid blijvende Arne Slot op het programma.

Oefenwedstrijden Feyenoord

Feyenoord trapte het nieuwe seizoen af met een oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle. Op zaterdag 8 juli werd er dankzij doelpunten van Danilo, Ezequiel Bullaude en huurling Yankuba Minthe met 3-1 gewonnen. Vier dagen later, op woensdag 12 juli was Club Brugge de tegenstander. Deze wedstrijd werd na doelpunten van Danilo en Igor Paixao met 2-0 gewonnen. Op zaterdag 15 juli bleef Feyenoord tegen Union SG op een 0-0 gelijkspel steken.

Open Dag Feyenoord

De Open Dag vond dit jaar op zondag 16 juli plaats. Het traditionele evenement wasin een nieuw jasje gestoken en werd opgedoopt tot het Feyenoord Festival. Ondanks de vernieuwde vorm kon de welbekende helikopter natuurlijk niet ontbreken.

Trainingskamp Feyenoord

Daags na de Open Dag ging Feyenoord op trainingskamp. Van maandag 17 tot en met zaterdag 22 juli verblijft de Stadionclub in Oostenrijk. Tijdens het trainingskamp werkt de ploeg van Slot mogelijk nog een of meerdere oefenwedstrijden af, maar daar is nog geen informatie over bekend.

Openingsduel en eerste officiële wedstrijd Feyenoord

Eenmaal teruggekomen in Nederland staan er nog een aantal wedstrijden op het programma voordat het nieuwe Eredivisie-seiozen van start gaat. Op donderdag 27 juli om 19.00 uur speelt Feyenoord in De Kuip een oefenduel met Villarreal. De traditionele Openingswedstrijd is dit jaar op zondag 30 juli. Feyenoord oefent dan om 16.00 uur, wederom in De Kuip, tegen het Benfica van voormalig aanvoerder Orkun Kökçü.

De strijd om de Johan Cruijff Schaal is de eerste officiële wedstrijd van Feyenoord in het seizoen 2023/2024. Op vrijdag 4 augustus (20.00 uur) komt bekerwinnaar PSV naar De Kuip.

Net binnen