Transferoverzicht Feyenoord: done deals en geruchten

De transferzomer van Feyenoord is in volle gang bezig. De Rotterdammers hebben al enkele nieuwe gezichten verwelkomd en (tijdelijk) afscheid genomen van een aantal spelers. Rond Feyenoord zijn de geruchten dan ook in volle gang bezig. Tijd voor een transferoverzicht van Feyenoord.

Wordt dit het nieuwe kampioenselftal van Feyenoord?

Inkomende transfers Feyenoord

Feyenoord gaf al zo’n elf miljoen uit aan nieuwe spelers. De miljoenenklapper van deze zomer is in Rotterdam-Zuid de komst van Ramiz Zerrouki. De middenvelder werd voor ruim zeven miljoen euro overgenomen van FC Twente. Zerrouki ligt tot en met de zomer van 2027 vast in De Kuip. Er werd op het middenveld nog meer uitgegeven. Zo kwam Thomas van den Belt voor 850 duizend euro over van PEC Zwolle, dat hij inruilde voor een vierjarig contract in Rotterdam-Zuid. Wie ook de overstap van Zwolle naar Rotterdam maakte, was Thomas Beelen. De centrale middenvelder kwam over voor 2,7 miljoen. Voor Calvin Stengs was er een hereniging met Arne Slot. De aanvaller kwam voor zes miljoen over van OGC Nice. Tot slot maakte Leao Sauer de overstap van MSK Zilina naar de Feyenoord-jeugd. Hetzelfde gold voor Timo Zaal, die transfervrij overkwam van SC Heerenveen.

Voor Timon Wellenreuther werd de eerdere huurperiode omgezet tot een definitief verblijf bij Feyenoord, dat de doelman overnam van RSC Anderlecht. Voor Yankuba Minteh blijft het alsnog bij een huurperiode van één seizoen. De 18-jarige rechtsbuiten van Newcastle United mag hopen op speeltijd in De Kuip. Tot slot verwelkomde ook Antef Tsoungui (Brighton) en Ilias Sebaoui (Beerschot) nog, die direct werden verhuurd.

Terugkerende huurlingen Feyenoord

Naast de bovenstaande nieuwelingen, voegen er deze zomer ook weer een aantal huurlingen zich toe aan de selectie van Arne Slot. Zo moet blijken of er voor Francesco Antonucci (FC Volendam), Ramon Hendriks (FC Utrecht), Thijs Jansen (TOP Oss) en Denzel Hall (ADO Den Haag) nog een toekomst bij Feyenoord is weggelegd.

Uitgaande transfers Feyenoord

Feyenoord verdiende dit seizoen tot nu toe het meest aan de verkoop van Orkun Kökcü. De oud-aanvoerder vertrok voor 25 miljoen euro naar Benfica. Na een jaar nam Feyenoord afscheid van Danilo, die voor 6,3 miljoen werd verkocht aan Rangers FC.Voor Marouan Azarkan was er geen toekomst in De Kuip. De rechtsbuiten werd vorig jaar nog verhuurd aan Excelsior en vertrok deze zomer voor 750 duizend euro naar FC Utrecht. FC Dordrecht nam juist de eerdergenoemde zomeraanwinsten Tsoungui en Sebaoui op huurbasis over. Bij Robert Bozenik was dit juist andersom; de spits zag zijn huurperiode bij Boavista om worden gezet tot een definitieve deal.

De teruggekeerde huurling Naoufal Bannis vertrok ook defnitief bij Feyenoord, voor een avontuur bij Al-Markhiya. In Qatar komt de spits oud-ploeggenoot Mohamed Taabouni tegen, die naar Al-Arabi vertrok. Tot slot verdiende Feyenoord nog 2,1 miljoen aan het vertrek van Dermane Karim naar Lommel SK en vertrok Youssef Amyn naar Braunschweig. Verder verhuurde het nog jeugdspelers Lennard Hartjes (Excelsior), Tidjany Touré (Gil Vicente) en Shiloh 't Zand (FC Dordrecht).

Verder liet Feyenoord nog Christian Conteh (VfL Osnabrück), Ofir Marciano (Hapoel Beer Sheva), Tein Toost (NAC) en Mark Diemers (zonder club) transfervrij vertrekken.

Vertrokken huurlingen Feyenoord

Over wie Slot komend seizoen niet meer kan beschikken zijn oud-huurlingen Oussama Idrissi (Sevilla), Jacos Rasmussen (Fiotentina) en Sebastian Szymanski (Dinamo Moskou). Het drietal is weer teruggekeerd naar hun clubs.

Transfergeruchten Feyenoord

Rond Feyenoord spelen over eventuele aanwinsten en vertrekkende spelers een aantal sterke geruchten:

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers