Wordt dit het nieuwe kampioenselftal van Feyenoord?

Gaat het Feyenoord komend seizoen lukken om het landskampioenschap te prolongeren? De ploeg werd onder leiding van Arne Slot na 2017 weer eens kampioen van Nederland. De oefenmeester bleef, ondanks interesse uit de Premier League. Wederom lijken meerdere sterkhouders bij Feyenoord te vertrekken. Wordt dit het nieuwe Feyenoord van Arne Slot?

Transferoverzicht Feyenoord: done deals en geruchten

Doelman Feyenoord

Vaste sluitpost Justin Bijlow zou Feyenoord kunnen verruilen voor Manchester United. Een eventuele vervanger hebben de Rotterdammers al in huis. Zo nam het Timon Wellenreuther na een huurperiode definitief over van RSC Anderlecht.

Verdedigers Feyenoord

In de verdediging dreigt Feyenoord zowel Lutsharel Geertruida als Marcus Pedersen kwijt te raken. In Rotterdam-Zuid hoopt men dan ook snel weer te kunnen beschikken over Gernot Trauner. De centrale verdediger is nog altijd herstellende van zijn blessure. Mogelijk dat Feyenoord na een nieuwe doelman ook een nieuwe rechtsachter uit Anderlecht haalt. Zo zou KillianSardella (21) op het verlanglijstje van de Rotterdammers staan. Verder zijn Quilindschy Hartman en Dávid Hancko niet meer weg te denken uit het elftal van Slot.

Middenvelders Feyenoord

Op het middenveld verloor Feyenoord in Orkun Kökcü een sterkhouder. De aanvoerder vertrok naar Benfica, dat 25 miljoen euro voor hem over had. Als versterkingen haalde Feyenoord al Ramiz Zerrouki (FC Twente) en Thomas van den Belt (PEC Zwolle) in huis. Daar bovenop werd ineens Donny van de Beek aan Feyenoord gelinkt. Een gevoelig gerucht, gezien zijn geschiedenis bij Ajax. Voor de middenvelder lijkt geen toekomst bij Manchester United te zijn, waardoor hij dan wel tijdelijk mag vertrekken. Feyenoord zou de Oranje-international in het vizier houden.

Aanvallers Feyenoord

Vorige zomer verwelkomde Feyenoord al een aantal aanvallers. Zo kwam IgorPaixão voor 4,5 miljoen euro over van Coritiba FC. In zijn debuutseizoen was de Braziliaan goed voor negen doelpunten en zes assists in 37 wedstrijden. Komend seizoen lijkt de linksbuiten eerste keuze te zijn. Dit geldt ook zeker voor SantiagoGiménez. De zomeraanwinst van vorig jaar, vier miljoen euro, kende een sterk debuutseizoen. In 45 optredens was de Mexicaan goed voor 23 doelpunten en drie assists. De spits schoot zich zo op de radar van diverse Europese topclubs, maar denkt zelf aan een extra seizoen bij Feyenoord.

Op rechtsbuiten hoopt Feyenoord in Gustav Isaksen de nieuwe rechtsbuiten te vinden. Javairô Dilrosun stelde in zijn debuutseizoen teleur en Alireza Jahanbakhsh lijkt op weg naar de uitgang bij Feyenoord. Isaksen, een 22-jarige Deen, zou hoog op het verlanglijstje staan van oefenmeester Slot.

Ook interessant