'Geertruida persoonlijk akkoord met RB Leipzig'

Lutsharel Geertruida zou persoonlijk rond zijn met RB Leipzig. Het vertrek van de Feyenoord-verdediger lijkt daarmee in een stroomversnelling te zijn geraakt. Eerder op de dag kwam nog het nieuws naar buiten dat de Duitsers een miljoenenbod richting Rotterdam-Zuid had verzonden. 

Zou had RB Leipzig een tweede bod gedaan op Geertruida gedaan. Het zou gaan om een bedrag van twintig miljoen euro. Kortgeleden kwamen de Duitsers al met een eerste bod aanzetten. Deze werd afgekeurd door Feyenoord, waarna er een bod vanuit Leipzig van een slordige twintig miljoen kwam op Geertruida. Mocht de transfer er daadwerkelijk komen, dan voegt Geertruida zich in de top drie duurste uitgaande Feyenoord-transfers ooit.

De pas 22-jarige Geertruida kende een fantastisch seizoen. De verdediger werd kampioen met Feyenoord en speelde zich zo in het Nederlands elftal. Het contract van de publiekslieveling van Feyenoord loopt nog tot medio 2025. Transfermarkt meldt dat Geertruida een marktwaarde van 25 miljoen vertegenwoordigt.

Feyenoord-doelman vertrekt