Van Hanegem reageert op vertrek Van der Sar: "Voor deze rol was hij niet geschikt, hij had er zichtbaar moeite mee"

In de Willem & Wessel Podcast van het Algemeen Dagblad is Willem van Hanegem ingegaan op het vertrek van Edwin van der Sar als algemeen directeur van Ajax. De oud-voetballer stelt dat Van der Sar totaal niet geschikt was in zijn rol en dat de oud-doelman beter keeperstrainer had kunnen worden. "Hij was een grote keeper, maar niet geschikt."

"Misschien dat hij beter was geweest als keeperstrainer, want deze rol paste hem toch niet altijd even goed", aldus De Kromme. "Het was te zien dat hij moeite had met optreden. Misschien valt dat ook niet mee, maar dan moet je je daar ook niet voor laten lenen."

Maar dat was niet de enige kritiek die Van Hanegem had voor Ajax. Het gedrag van Steven Berghuis na de wedstrijd tegen FC Twente hoort niet, vindt Van Hanegem, die in het verleden zelf ook weleens wat meemaakte met supporters. "In mijn tijd was het: zij komen niet aan jou, maar jij komt ook zeker niet aan hen. Nu zegt iedereen: het wordt gekker en gekker met die supporters, maar de spelers doen ook niet normaler. Kijk maar naar de bekerfinale. Nu dit."