Nederlands centraal duo bij Liverpool? 'Engelsen zetten Nederlandse verdediger op de verlanglijst'

Micky van de Ven staat nadrukkelijk in de belangstelling van Liverpool. De Engelse grootmacht ziet in de Nederlandse centrumverdediger de ideale partner van Virgil van Dijk. Dat weet de Wolfsburger Allgemeine Zeitung te melden. De interesse komt niet helemaal uit de lucht vallen. Jörg Schmadtke, de sportief directeur van Liverpool, is een bekende van Van de Ven. De Duitser bekleedde diezelfde functie voorheen bij VfL Wolfsburg en haalde Van de Ven naar Duitsland. 

Er zijn nog geen gesprekken gevoerd tussen beide partijen, maar het Duitse medium verwacht dat dit op zeer korte termijn wel gaat gebeuren. Of het daadwerkelijk van een transfer gaat komen is allesbehalve zeker. Wolfsburg zou de talentvolle verdediger niet zomaar willen laten gaan en denken aan een prijskaartje van ongeveer veertig miljoen euro. Daarnaast heeft Liverpool ook interesse in Josko Gvardiol. De Kroaat speelde met zijn land een uitstekend WK afgelopen winter en werd derde door in de troostfinale Marokko te verslaan (2-1). 

Van de Ven beleefde dit jaar een goed seizoen in Duitsland. Hij miste maar een wedstrijd in de Bundesliga en eindigde met zijn club op de achtste plaats. Geen Europees voetbal dus, maar daar kan voor de verdediger verandering in komen als hij naar Liverpool verkast. De Engelsen kenden een teleurstellend seizoen en zijn volgend jaar actief in de Europa League. De oud-speler van Volendam heeft bij Wolfsburg nog een contract tot de zomer van 2027. Aankomende zomer is Van de Ven met Jong Oranje actief op het EK in Roemenië en Georgië. Voor het WK in Qatar stond de voetballer op de lijst in de voorselectie, maar viel hij op het allerlaatste moment af.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers