Bakker mist EK met Jong Oranje om opvallende reden

Mitchell Bakker is een van de uit het oog springende afwezigen bij de selectie van Jong Oranje. De ploeg van Erwin van de Looi speelt deze zomer een EK en ondanks dat de linksback van Bayer Leverkusen eigenlijk altijd een vaste waarde is in die selectie, besloot de bondscoach hem deze keer thuis te laten.

Volgens Arno Vermeulen heeft dat een opvallende reden, zo vertelt hij bij Voetbalpraat van ESPN: "Dat is eigenlijk een best gek verhaal. Bakker zit altijd bij Jong Oranje en keek naar het schema van het EK. Als Jong Oranje de finale zou halen, wat zomaar zou kunnen, zou hij vier dagen later weer moeten beginnen bij Bayer Leverkusen. Daar schrok hij van, omdat hij per se een goede start wil maken in Duitsland."

Motivatie

"Maar hij heeft eigenlijk te snel afgezegd", vervolgt Vermeulen. "Daarna is hij met mensen gaan praten, die zeiden: wat doe je nu? Toen hebben ze met Leverkusen gesproken, die zeiden: in deze situatie kun je wel een week later beginnen. Bakker dacht dat dit zijn redding was, waarna hij Van de Looi een bericht stuurde: sorry, ik wil heel graag mee naar het EK. Daarna heeft Van de Looi via een mailtje laten weten dat hij niet meegaat, omdat hij Bakker er qua motivatie niet bij vindt passen." 

"Bakker heeft een fout gemaakt, maar is wel teleurgesteld dat hij niet naar het EK kan. Hij had dit anders moeten doen, maar natuurlijk vind ik Van de Looi hierin wel een ijskast."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers