Perez ziet ex-Ajacied in Europa League-finale: "Echt bizar dat hij zo snel is afgeschreven in Amsterdam"

Lucas Ocampos stond woensdagavond in de basis in de finale van de Europa League tussen zijn club Sevilla en AS Roma. Sevilla trok uiteindelijk na strafschoppen aan het langste eind. De Argentijn mislukte volledig bij Ajax en keerde na een halfjaar alweer terug naar Spanje. Hij speelde in totaal slechts 114 minuten in het eerste elftal van de Amsterdammers. Kenneth Perez, woensdagavond analist bij ESPN tijdens de finale, snapt er niets van dat Ocampos niet is geslaagd in de hoofdstad. 

"Het heeft mij altijd wel verbaasd dat een speler die jarenlang in de subtop van Spanje heeft gespeeld in dit Ajax niet eens een kans kon krijgen om zich te laten zien. Ocampos bezit heel veel van die dingen die Ajax niet heeft. Hij heeft fysiek, is kopsterk en hij heeft diepte. Zie jij weleens een buitenspeler bij Ajax die diepgaat? Ze komen allemaal in de bal. En destijds werd Conceição verkozen boven deze jongen", aldus een verontwaardigde Perez.

"Ze willen lengte hebben, ze willen fysiek hebben, ze willen mensen die diepgaan. Dat hebben ze allemaal in huis gehad toen ze Ocampos huurden. Ik snap wel dat het slim was om geen twintig miljoen euro voor hem te betalen", gaat Perez verder. "Maar je kunt mij gewoon niet vertellen dat iemand die daar zolang gespeeld heeft, dat hij bij Ajax, het huidige Ajax hè, niet minimaal een kans kan krijgen. Inspelen en diepgaan, dat zie je toch niemand bij Ajax doen? Het heeft mij toch enigszins verbaasd dat hij zo snel werd afgeschreven", besluit de oud-voetballer.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers