Valentijn kraakt transfertarget PSV: "De nummer zestien in Frankrijk, daar haal je toch niet je beste spelers vandaan?"

Stijn Spierings lijkt de eerste zomeraanwist van PSV te gaan worden. Daarmee volgt hij zijn teamgenoot Branco van den Boomen terug naar Nederland. Van den Boomen heeft een contract getekend tot 2027 bij zijn oude club Ajax. Ook bij Vandaag Inside waren de Nederlanders van Toulouse onderwep van gesprek. De mannen aan tafel snappen niets van de belangstelling van de Nederlandse topploegen voor deze spelers. 

"Ajax heeft die jongen van Toulouse gehaald. Die wordt nu op basis van data door die Duitser gehaald. Zoveel passes dit, zoveel dat. Maar hij heeft ongeveer bij de clubs gespeeld waar ik gespeeld heb, weet je wel. Die jongen zal nooit wat toevoegen aan Ajax", aldus Johan Derksen. Van den Boomen speelde eerst in de jeugd van Ajax alvorens hij uitkwam voor De Graafschap, FC Eindhoven, Willem II en SC Heerenveen. 

Stijn Spierings schoot RKC Waalwijk naar de Eredivisie in 2019. Vervolgens vertrok hij naar Bulgarije en later naar Toulouse in Frankrijk. Daar maakte de Nederlandse middenvelder indruk. Maar niet iedereen snapt de interesse van Nederlandse clubs in Spierings. Zo ook Valentijn Driesssen niet. "Tja, die kun je allemaal gratis ophalen. Meenemen die handel! Maar de nummer zestien van Frankrijk, daar haal je toch niet je beste spelers vandaan?"