Noorse trainer kandidaat in Amsterdam: "Ik kreeg ineens allemaal berichten binnen"

Kjetil Knutsen zou in de belangstelling staan van Ajax. Dat wist Arilas Ould-Saada, journalist van het Noorse TV2, te melden. In de afgelopen twee weken zou Knutsen al meerdere malen zijn genoemd binnen de bestuurstop van de Amsterdammers. De trainer van FK Bodø/Glimt blijft er zelf heel rustig onder, ook omdat Ajax en de Noorse club nog geen contact met elkaar hebben gehad. 

"Ik probeerde verwoed een boek te lezen, maar er begonnen berichten binnen te komen op mijn telefoon. Toen besefte ik dat er iets aan de hand was, zonder dat ik er zoveel mee deed", vertelt de 54-jarige Noorse oefenmeester. "Je kent mij, ik ben waarschijnlijk degene die er het minst last van heeft."

Afgelopen seizoen speelde hij met FK Bodø/Glimt tegen PSV in de groepsfase van de Europa League. In Eindhoven werd het 1-1. Het duel in Noorwegen wist PSV te winnen met 1-2 door een doelpunt van Johan Bakayoko. Knutsen baarde vooral opzien door met de Noorse club een jaar eerder te stunten in de Conference League. Uiteindelijke winnaar AS Roma werd met 6-1 opgerold. Op dit moment is FK Bodø/Glimt koploper in de eigen competitie.