BREKEND: Wayne Rooney, topscorer aller tijden van Engeland, beëindigt per direct interlandloopbaan

Wayne Rooney stelt zich niet langer meer beschikbaar voor de Engelse nationale ploeg. De routinier, die deze zomer terugkeerde bij Everton, heeft besloten zijn interlandloopbaan per direct te beëindigen. Dat meldde hij woensdagmiddag via Twitter en zijn eigen website.

Goede moment om af te zwaaien

Rooney legt in een statement op zijn website uit: "De bondscoach belde me deze week om te zeggen dat hij me graag weer bij de selectie wilde halen. Dat waardeer ik, maar ik heb besloten om mijn interlandloopbaan te beëindigen. Het is een moeilijke keuze. Ik heb erover gesproken met mijn familie en met Ronald Koeman (manager van Everton, red.). Spelen voor Engeland is altijd speciaal geweest, maar ik heb het gevoel dat het nu het goede moment is om af te zwaaien. Ik zal altijd fan blijven van de nationale ploeg."

Topscorer aller tijden

Rooney debuteerde in 2003 voor The Three Lions en kwam tot 119 interlands en 53 doelpunten, waarmee hij topscorer aller tijden is van zijn land. In september 2015 maakte hij tegen San Marino zijn 49e interlandgoal en daarmee kwam hij op gelijke hoogte met Sir Bobby Charlton. Rooney was jarenlang captain van de nationale ploeg en was erbij op zes eindtoernooien: de EK's van 2004, 2012 en 2016 en de WK's van 2006, 2010 en 2014.

De 5 mooiste goals van Rooney in het shirt van Engeland:

Het statement van Rooney:

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers