Blind had het lang geleden al niet op Haps: "Hij vond me niet goed genoeg, ik barstte in tranen uit"

Blind had het lang geleden al niet op Haps: "Hij vond me niet goed genoeg, ik barstte in tranen uit"

Ridgeciano Haps is één van de grote aanwinsten van Feyenoord deze zomer. De carrière van de linksback lijkt een behoorlijke vlucht te nemen, maar Haps heeft in zijn jongere jaren ook met teleurstelling om moeten gaan. Danny Blind bezorgde hem een uiterst pijnlijke afwijzing.

Haps vertelt in Voetbal International over zijn tijd als jeugdspelertje: "Ik ging naar Ajax, maar daar stortte mijn droom na twee jaar in elkaar. Ik moest bij Danny Blind op kantoor komen, die was toen hoofd jeugdopleiding bij Ajax. Ik was tien jaar pas en toch krijg je dan, op zo'n jonge leeftijd, een harde klap te verwerken", doelt Haps op het nieuws dat Blind voor hem had. "Blind zei gewoon recht voor z'n raap: we vinden je niet goed genoeg, anderen zijn beter, dus je gaat niet door naar de volgende lichting. Tien jaar oud... Zo'n bericht breekt je hart. Ik barstte toen echt in tranen uit, was helemaal kapot."

Bondscoach

Opvallend detail? Blind riep Haps in zijn tijd als bondscoach nooit op voor Oranje. De 24-jarige linksback blonk regelmatig uit bij AZ, maar kreeg nooit de kans van de voormalig keuzeheer. Haps zal daar in ieder geval minder wakker van heb gelegen dan destijds bij Ajax: "Die boodschap van Blind draag ik al mijn hele carrière met me mee. Het werd een drive. Zo'n afwijzing is zó pijnlijk, je wilt dat never nooit meer meemaken."

Het eerste interview van Haps als Feyenoorder, vorige maand:

Feyenoord-doelman vertrekt