Mogelijke tegenstanders AZ en FC Twente in derde voorronde Conference League bekend

AZ en FC Twente weten waar ze aan toe zijn in de Conference League. De Alkmaarders spelen in de derde voorronde tegen de winnaar van het tweeluik tussen FK Sutjeska (Montenegro) en FC Santa Coloma (Andorra), de Tukkers stuiten op Kecskeméti TE (Hongarije) of Riga FC (Letland).

Dat heeft de loting in Nyon maandag uitgewezen. FC Twente moet zich nog wel zien te plaatsen voor deze kwalificatieronde. Aanstaande donderdag staat de heenwedstrijd tegen het Zweedse Hammarby IF in de tweede voorronde op het programma, een week later is de return in Stockholm. Als FC Twente als winnaar van het veld stapt, wacht een ontmoeting met Kecskeméti TE uit Hongarije of Riga FC uit Letland.

AZ is door een vierde eindnotering in de Eredivisie al zeker van een plek in de derde voorronde van de Conference League. De club uit Alkmaar neemt het daarin op tegen FK Sutjeska uit Montenegro of FC Santa Coloma Andorra, die nog tegen elkaar in actie komen. De wedstrijden in de derde voorronde worden gespeeld op 10 en 17 augustus. FC Twente begint, net als tegen Hammarby, met een thuiswedstrijd, terwijl AZ start met een uitduel.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers