PSV treft Sturm Graz in derde voorronde Champions League

PSV neemt het in de derde voorronde van de Champions League op tegen het Oostenrijkse Sturm Graz, zo heeft de loting in Nyon maandag uitgewezen. De Eindhovenaren beginnen met een thuiswedstrijd.

PSV kon in dit stadium in totaal zes ploegen treffen: Servette FC (Zwitserland), KRC Genk (België), Panathinaikos (Griekenland), SK Dnipro-1 (Oekraïne), FK TSC Backa Topola (Servië) en Sturm Graz (Oostenrijk). Het is uiteindelijk laatstgenoemde club geworden. Sturm Graz eindigde vorig seizoen zowel in de reguliere competitie als in de kampioenspoule op de tweede plaats, op zeven punten van landskampioen Red Bull Salzburg.

Bij Sturm Graz loopt onder andere Kjell Scherpen rond. De doelman van Brighton & Hove Albion, die een verleden heeft bij FC Emmen, Ajax en Vitesse, speelt op huurbasis voor de club uit Oostenrijk. Ook voormalig NEC'er Jakob Jantscher staat er onder contract. Oud-Spartaan Emanuel Emegha ruilde Sturm Graz onlangs in voor het Franse RC Strasbourg.

PSV speelde in haar historie slechts twee keer tegen Sturm Graz. In het seizoen 2021/2022 troffen deze ploegen elkaar in de groepsfase van de Europa League. Zowel in Oostenrijk als in Nederland zegevierde de club uit Eindhoven (1-4 en 2-0).

Vijf jaar geleden kruiste Sturm Graz de degens met Ajax in de tweede kwalificatieronde van de Champions League. De Amsterdammers gingen met speels gemak door naar de volgende ronde (1-5 over twee wedstrijden). In het seizoen 2000/2001 stond Sturm Graz in de derde voorronde van het miljardenbal tegenover een andere Nederlandse club, namelijk Feyenoord. De Oostenrijkers waren over twee duels met 3-2 te sterk.

Samenvatting Sturm Graz - PSV (TEKST GAAT VERDER ONDER DE VIDEO)

PSV speelt op 8 of 9 augustus de heenwedstrijd in het Philips Stadion. De return in de Merkur-Arena in Oostenrijk staat voor 15 augustus op het programma. Als PSV als winnaar uit de strijd komt, dan stoot het door naar de play-offs. De loting daarvoor vindt plaats op maandag 7 augustus, de wedstrijden staan gepland voor 22 of 23 augustus en 29 of 30 augustus. Bij uitschakeling in de derde voorronde of de play-offs is PSV veroordeeld tot de groepsfase van de Europa League.

Feyenoord-doelman vertrekt