Acht spelers met Eredivisie-verleden in Golden Boy-lijst na update

De Golden Boy-verkiezing heeft een update gekregen. In de prestigieuze lijst zien we naast drie Nederlanders nog een aantal spelers met een verleden in de Eredivisie.

Nieuwkomer in de lijst is Ricardo Pepi. De spits maakte deze zomer de overstap van FC Augsburg naar PSV en komt gelijk binnen op plek 46 in de lijst. Xavi Simons, die PSV juist verliet voor een huurperiode bij RB Leipzig, steeg een plekje en staat nu op de vijfde plek. De update heeft voor Devyne Rensch juist een negatief gevolg. Waar de Ajax-verdediger eerst nog in de top-10 stond, is hij nu terug te vinden op plek zeventien. Een plaatsje boven Rensch is er plek voor Milos Kerkez, die deze zomer AZ verliet voor een avontuur bij AFC Bournemouth.

Naast Simons en Rensch zijn ook jeugdinternationals Emanuel Emegha (plek twintig) en Björn Meijer (plek dertig) terug te vinden in de lijst van Tuttosport en Football Benchmark

Nederlandse winnaars Golden Boy

In 2003 werd de Golden Boy-award voor het eerst uitgereikt. Gelijk zagen we met Rafael van der Vaart een Nederlandse winnaar. Pas in 2018 was dit met Matthijs de Ligt wederom het geval. 

Ook interessant