Steijn bevestigt vertrekwens van Kudus: "Dán komt de echte top voor hem"

Mohammed Kudus wil vertrekken bij Ajax. De 22-jarige Ghanees heeft zijn vertrekwens bij de clubleiding kenbaar gemaakt.

Na afloop van het verloren oefenduel met RSC Anderlecht (3-0) bevestigde trainer Maurice Steijn tegenover de aanwezige verslaggevers het verzoek van Kudus. "Ik hoop dat die transfer er niet gaat komen en dat hij nog minimaal een jaar blijft. Ik merk er niks van dat hij druk met een transfer bezig zou zijn. Ook hij traint hard. Volgens mij heb je vandaag weer gezien welke exceptionele kwaliteiten hij heeft, waar je hem ook neerzet. Ik hoop dat hij blijft. Dat zal de rest óók een boost geven", aldus de 49-jarige oefenmeester, geciteerd door De Telegraaf.

Kudus kan het beste nog een seizoen bij Ajax blijven, concludeerde Steijn. "Ik heb het gevoel dat als hij nog een jaar zou blijven, dat dan de echte top voor hem komt. Als we kampioen worden en hij maakt twintig goals, dan gaat hij misschien wel voor 'het dubbele' weg. Dat proberen we hem voor te houden", aldus de coach van Ajax, die erkende dat de vertrekwens van de middenvelder annex aanvaller te maken heeft met het gebrek aan vertrouwen dat hij afgelopen seizoen voelde. Kudus speelde in totaal dertig Eredivisie-wedstrijden, waarvan negentien als basisspeler.

The Athletic meldde zaterdagmiddag dat Kudus in de belangstelling staat van Chelsea. 'The Blues' hebben de interesse in de Ghanees kenbaar gemaakt bij de club uit de hoofdstad. Van een formeel bod uit Noord-Londen is nog geen sprake. Ajax verlangt naar verluidt minimaal vijftig miljoen euro voor Kudus, die nog twee jaar onder contract staat in de Johan Cruijff Arena.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers