'Ajax brengt miljoenenbod uit op Spertsyan'

Ajax is in actie gekomen. De Amsterdammers hebben een bod van ruim tien miljoen euro uitgebracht op middenvelder Eduard Spertsyan, weet de Italiaanse transferexpert Fabrizio Romano te melden.

FK Krasnodar, de huidige werkgever van Spertsyan, heeft een bod van 8,5 miljoen euro ontvangen uit Amsterdam. Dat bedrag kan door bonussen nog oplopen tot 10,5 miljoen euro. Daarnaast is er een doorverkooppercentage van 10 procent in het voorstel opgenomen.

De bal ligt nu bij Krasnodar. Volgens Romano heeft de club uit Rusland het voorstel in beraad genomen en is het wachten op een beslissing. "Er is nog geen groen licht, maar gesprekken zijn gaande", zo klinkt het.

Ajax is al geruime tijd geïnteresseerd in de 23-jarige Spertsyan, die ook gelinkt wordt aan grootmachten als Manchester City, Internazionale en AC Milan. De multi-inzetbare middenvelder ligt nog tot medio 2026 vast bij Krasnodar. Afgelopen seizoen was hij goed voor veertien goals en evenzoveel assists in 41 officiële wedstrijden.

Mocht Spertsyan daadwerkelijk naar Amsterdam verkassen, dan wordt hij de derde zomeraanwinst van Ajax. Eerder maakten Branco van den Boomen (Toulouse FC) en Benjamin Tahirovic (AS Roma) de overstap naar de Johan Cruijff Arena.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers