'Ajax en Fulham rond over Bassey, management van verdediger 'verbolgen''

Calvin Bassey houdt de gemoederen flink bezig. Ajax en Fulham hebben een akkoord bereikt over de transfer van de Nigeriaanse centrumverdediger, die een overstap naar de Premier League nog altijd níét zitten.

Voetbal International maakte zaterdagochtend melding van een overeenstemming tussen beide clubs. Het zou gaan om een transfersom van 21 miljoen euro, inclusief bonussen. "Nu er een deal ligt tussen Fulham en de Amsterdammers is het aan Bassey om persoonlijk rond te komen", aldus VI. Sven Mislintat, directeur voetbalzaken van Ajax, bevestigde later aan ESPN dat beide clubs eruit zijn.

Ook het Algemeen Dagblad meldde zaterdagmorgen een akkoord tussen Ajax en Fulham over een overstap van Bassey. Het dagblad schreef tegelijkertijd dat het management van de 23-jarige mandekker 'verbolgen' is over de overeenstemmming. Bassey wil ook nu nog van geen wijken weten.

Ajax speelt zaterdag om 13.30 uur een oefenwedstrijd tegen RSC Anderlecht. Bassey maakt nog wel deel uit van de wedstrijdselectie, maar begint op de bank. Volgens De Telegraaf willen de Amsterdammers geen risico met hem nemen nu er een akkoord ligt, ook niet als invaller.

Opstelling Ajax tegen RSC Anderlecht (TEKST GAAT VERDER ONDER DE TWEET)

Hoewel Bassey in Amsterdam nog voor zijn kans lijkt te willen gaan, hoeft hij niet te rekenen op speeltijd. De Telegraaf liet vrijdagmiddag weten dat de verdediger afgelopen week meerdere gesprekken met de clubleiding heeft gevoerd en daarin te horen heeft gekregen dat hij zowel als linker centrale verdediger als op de linksbackpositie geen eerste keuze is.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers