Afscheid aanstaande: 'Bassey stemt in met vertrek bij Ajax'

Ajax acht de kans 'steeds kleiner' dat Calvin Bassey ook komend seizoen in Amsterdam te bewonderen is, zo meldt De Telegraaf. De 23-jarige centrumverdediger heeft te horen gekregen dat de kans op speeltijd gering is.

Volgens de ochtendkrant voerde Bassey afgelopen week meerdere gesprekken met de clubleiding. Daarin kreeg hij te horen dat hij zowel als linker centrale verdediger als op de linksbackpositie geen eerste keuze is. Nu ook de interesse in hem toeneemt, lijkt de Nigeriaan in te stemmen met een vertrek uit de Johan Cruijff Arena.

Naar verluidt is Fulham op dit moment de meest concreet geïnteresseerde partij. De Premier League-club zou een bedrag van twintig miljoen euro overhebben voor de mandekker. Mocht Fulham daadwerkelijk dat bedrag op tafel leggen, dan heeft Ajax de aankoopprijs van 23 miljoen euro bijna helemaal terugverdiend.

Bassey, die vorige zomer overkwam van Rangers FC, staat nog tot de zomer van 2027 onder contract bij Ajax. De verdediger kende een ongelukkig debuutseizoen. De linkspoot oogde met name aan de bal kwetsbaar en maakte geregeld fouten. Ook in de oefenwedstrijd tegen Shakhtar Donetsk (3-0) van afgelopen dinsdag ging hij pijnlijk in de fout.