Handblessure houdt Pasveer twee maanden aan de kant

Een flinke domper voor Ajax: doelman Remko Pasveer is minimaal twee maanden niet inzetbaar door een handblessure.

De 39-jarige sluitpost raakte donderdagochtend tijdens de training geblesseerd aan zijn linkerhand en brak daarin twee middenhandsbeentjes, zo meldt Ajax via de officiële kanalen.

De blessure van Pasveer komt op een slecht moment. Eerste doelman Géronimo Rulli wordt in verband gebracht met een terugkeer naar zijn oude werkgever Villarreal. Mocht het zover komen, dan heeft Ajax alleen nog maar Jay Gorter in de gelederen en zal het een beroep moeten doen op de eigen jeugd.

Het is niet de eerste keer dat Pasveer geblesseerd is geraakt aan zijn hand. In februari vorig jaar brak de goalie zijn vinger in de warming-up van het Champions League-duel met Benfica. Zo kwam er noodgedwongen vroegtijdig een einde aan zijn debuutseizoen voor Ajax.

Pasveer staat sinds de zomer van 2021 onder contract in Amsterdam en keepte tot nu toe vijftig officiële wedstrijden. In 24 duels hij zijn doel schoon. Pasveer begon het afgelopen seizoen als basisspeler, maar raakte na de winterstop zijn plek kwijt aan Rulli, die begin dit jaar werd overgenomen van Villarreal.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers