Van der Vaart hoopt op Ajax-vertrek van Bassey: "Breng hem zelfs hoogstpersoonlijk daarheen"

Rafael van der Vaart vindt het 'niet normaal' dat Fulham bereid is om zeventien miljoen euro te betalen voor Calvin Bassey en hoopt dat de Nigeriaanse verdediger vertrekt uit Amsterdam.

The Athleticmeldde woensdag dat Fulham een bod van zeventien miljoen euro heeft uitgebracht op Bassey. Eerder kwam het nieuws naar buiten dat ook Brighton & Hove Albion geïnteresseerd is in de diensten van de 23-jarige mandekker.

"Nou, ik ben net in een golfkarretje binnengereden. Ik breng hem er zelfs hoogstpersoonlijk heen vanavond", zo liet Van der Vaart woensdagavond weten in de SBS6-talkshow De Oranjezomer. "Die bedragen zijn tegenwoordig niet normaal. Zeventien miljoen euro nadat je een jaar lang de bal naar de verkeerde kleur hebt gespeeld..."

Een vertrek van Bassey bij Ajax ligt echter niet voor de hand. Reon Boeringa, clubwatcher namens Voetbal International, laat donderdagmiddag weten dat de stopper niet staat te springen om een transfer te maken. "Pas als hij buiten de boot valt onder Maurice Steijn, wil hij nadenken over een vervroegd afscheid", aldus Boeringa.

Bassey ligt nog tot de zomer van 2027 vast in de Johan Cruijff Arena. De verdediger kwam vorige zomer voor een bedrag van 23 miljoen euro over van Rangers, maar kende een ongelukkig debuutseizoen. De linkspoot oogde met name aan de bal kwetsbaar en maakte geregeld fouten. Ook in de oefenwedstrijd tegen Shakhtar Donetsk (3-0) van afgelopen dinsdag ging hij pijnlijk in de fout.