'Brobbey geniet interesse uit Premier League, vertrek bij Ajax staat niet op de agenda'

Brian Brobbey staat in de belangstelling van Everton, zo meldt Sky Sports-verslaggever Vinny O'Connor op Twitter. De 21-jarige spits lijkt deze zomer echter niet te vertrekken bij Ajax.

Volgens O'Connor heeft Everton al contact opgenomen met de Amsterdammers om hun interesse in Brobbey kenbaar te maken. Een formeel bod moet echter nog volgen.

Reon Boeringa, Ajax-watcher namens Voetbal International, heeft via Twitter gereageerd op de berichtgeving uit Engeland. "Dat Everton in Brian Brobbey een zeer interessante spits ziet, zoals vanochtend gemeld door Sky Sports, is goed mogelijk. Alleen staat een zomers vertrek bij Ajax niet op de agenda van de speler in kwestie".

Het is (nog) onbekend hoe Ajax tegenover een eventuele transfer van Brobbey staat. De Amsterdammers hebben na het vertrek van Dusan Tadic en Lorenzo Lucca nog maar een 'echte' nummer 9 in de gelederen in de persoon van Brobbey. Mohammed Kudus zou eventueel ook als spits uit de voeten kunnen, maar is van nature een middenvelder. De kans dat Ajax Brobbey binnenboord houdt en een concurrent aantrekt, is aannemelijk.

Brobbey ligt nog tot de zomer van 2027 vast in de Johan Cruijff Arena. Afgelopen seizoen speelde de beresterke aanvaller 45 officiële wedstrijden, waarvan 24 als invaller. Hij kwam uiteindelijk tot veertien doelpunten en vier assists.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers