Scoutingsvideo: zo speelt het nieuwste target van Ajax en Feyenoord

Volgens de Deense media staat FC Kopenhagen-verdediger Elias Jelert op de radar van zowel Ajax als PSV. Wij laten je alvast kennis maken met het nieuwste target met beelden en statistieken.

Wie is Ajax- en Feyenoord target Elias Jelert?

De pas 20-jarige rechtsback had vorig seizoen een belangrijk aandeel in het kampioenschap van FC Kopenhagen. Hoewel er volgens de Deense media nog geen concrete onderhandelingen tussen clubs gaande zijn hebben zowel Ajax als Feyenoord zich gemeld bij de entourage van de Deense club. Om je een indruk te geven van zijn manier van verdedigen delen we deze scoutingsvideo. (tekst gaat verder na de video)

De pas 20-jarige Jelert maakte in de zomer van 2022 de overstap van het jeugdteam van FC Kopenhagen (Onder 19) naar de selectie. Hier tekende hij een contract tot de zomer van 2026.

Het afgelopen seizoen speelde hij 37 wedstrijden voor de selectie van zijn club. Hierin maakte hij, meestal als rechtervleugelverdediger, 1 goal en gaf hij 5 beslissende assists. Daarnaast kreeg hij 8 gele kaarten. Overigens is hij naast rechtervleugelverdediger ook inzetbaar als linkervleugelverdediger en rechter middenvelder.

Tot slot maakte hij, zonder speelminuten te krijgen, dit jaar al twee keer deel uit van de Deense selectie.

Hoe groot is de kans dat Elias Jelert naar Ajax of Feyenoord komt?

Of het Deense talent naar de Eredivisie komt valt nog te bezien. Zo zouden naast de Nederlandse clubs ook Burnley, Eintracht Frankfurt en Stade Rennais interesse in de verdediger hebben.

Bijzonder daarbij is dat Deense media melden dat de vraagprijs af zou hangen van de club die interesse heeft. Zo zegt men lettterlijk: "Het verschilt bijvoorbeeld waar de prijs begint wanneer Burnley belt ten opzichte van wanneer Feyenoord belt." Overigens is de geschatte marktwaarde van de verdediger op dit moment zo'n 3 miljoen euro.

Misschien is het ook daarom dat FC Kopenhagen uit alle macht het contractt van Jelert probeert te verlengen. Tot slot is het nog maar de vraag in hoeverre Ajax en Feyenoord concrete interesse hebben. Ajax laat niet los en bij Feyenoord zou Jelert alleen een optie zijn als Geertruida en/of Pedersen vertrekken. Ook dat is nog allerminst zeker.  

Feyenoord-doelman vertrekt