Pedersen sluit vertrek uit: "Ik voel dat ik hier voor mijn plek kan gaan"

Marcus Pedersen wil niet gaan vertrekken deze zomer, meldt de Feyenoord-verdediger in gesprek met De Telegraaf. De vleugelverdediger laat alle interesse links liggen en zit goed op zijn plek in Rotterdam-Zuid, ondanks dat hij soms niet helemaal in de smaak valt bij Het Legioen.

De keuze om te blijven heeft ook te maken met het feit dat een aantal van zijn collega's in de nadrukkelijke belangstelling staan van een aantal topclubs, maar ook Pedersen wordt gelinkt aan Torino en VfL Wolfsburg. "Maar er is niks concreets. Het zijn slechts geruchten. Mijn hoofd is volledig bij Feyenoord. Ik heb mijn zaakwaarnemers ook gezegd dat ik niets wil horen, omdat ik mijn focus op het veld wil hebben. Ik voel dat ik hier voor mijn plek kan gaan komend seizoen", laat hij overtuigend weten.

Eerder deze transferwindow werd zijn mogelijke vertrek al gelinkt aan de komst van FC Twente-speler Joshua Brenet, maar in beide gevallen vond er geen deal plaats. De Noor wil graag met Feyenoord de Champions League in en begint, net als ploeggenoot Thomas van den Belt, vol vertrouwen aan het nieuwe seizoen. "Het wordt weer een heel lang seizoen en iedereen begint natuurlijk weer op nul, maar ik zie wel dat we een heel sterke selectie hebben. Op dit moment is Feyenoord de perfecte club voor voetballers."

Slot is ook onderwerp van gesprek en Pedersen is lovend over zijn trainer en weet hoe belangrijk het is dat de oefenmeester niet vertrekt naar het buitenland. "Hij is een trainer met een enorme voetbalintelligentie, die alle details opmerkt. Door hem hebben we enorme stappen gezet. Omdat hij ons dingen heeft geleerd die niet alle trainers zien. Het was voor de club heel belangrijk dat hij bleef", zegt de rechtsback. 

Ook interessant