Van den Belt ziet voordeel ten opzichte van concurrentie: "Bij ons is de kern intact gebleven"

Thomas van den Belt is één van de aanwinsten van Feyenoord deze zomer en in Rotterdam-Zuid heeft men na het behaalde kampioenschap klaar voor het nieuwe seizoen. In de voorbereiding werd nog niet verloren en binnen de selectie van trainer Arne Slot heerst een goede sfeer.

Als hij de vraag krijgt of het vertrouwen bij hem net zo groot als dat van de achterban is, is hij resoluut. "Bij mij ook! Als je kampioen van Nederland wordt, zijn de verwachtingen uiteraard ook groter. Bij Ajax is Dusan Tadic nu weg en bij PSV is Xavi Simons vertrokken. Dat is in ons voordeel", begint hij in gesprek met Voetbal International. "Bij ons is de kern intact gebleven en is alleen Orkun Kökçü verkocht. Voor hem is met Ramiz Zerrouki al een goede vervanger gehaald, ik kan daar zelf natuurlijk ook spelen."

"We staan er goed voor. Als je zo succesvol bent, dan verwachten supporters dat een jaar later weer", klinkt het. De doelen zijn gesteld en dat betekent dat ook Van den Belt voor zichzelf helder heeft hoe zijn eerste jaar in Rotterdam vormgegeven moet worden. "Zoveel mogelijk spelen en basisspeler te worden. Dat willen alle nieuwe spelers natuurlijk en er is veel concurrentie op mijn positie met Ramiz Zerrouki, Quinten Timber en Mats Wieffer. Maar ik hoop op den duur zeker basisspeler te worden. De trainer heeft me de boodschap meegegeven om ervoor te gaan en mijn kansen die ik ga krijgen te pakken."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers