Slot waarschuwt Feyenoorder in voorbereiding: "Er zijn ook acties dat hij ineens van een 9 naar een 3 gaat"

Feyenoord zit volop in de voorbereiding en dat betekent dat alle spelers weer moeten strijden voor een basisplaats, waaronder Neraysho Kasanwirjo. De oefenmeester denkt dat hij de potentie heeft om het tot de hoofdmacht van Feyenoord te schoppen, maar weet niet of dat komend seizoen gaat zijn.

In januari van dit jaar kwam de verdediger over van het kwakkelende FC Groningen en inmiddels heeft Kasanwirjo de tijd gehad om te 'landen' in Rotterdam-Zuid. ''Kasanwirjo heeft een half jaar gehad om zich aan te passen. Nu zijn deze weken wel bepalend voor wat zijn status is. Dit is een fase waarin iedere speler kan laten zien of hij wel of niet doorgegroeid is. Ik denk dat hij het laatste half jaar zeker wel stappen heeft gemaakt sinds hij van FC Groningen kwam", laat hij optekenen in gesprek met De Telegraaf.

"Dat was toen voor hem ook een soort cultuurshock, zeker gezien de situatie van FC Groningen op dat moment", vervolgt Slot. De twee heren hebben met elkaar gesproken en daarin genoemd wat de verbeterpunten zijn. "Zijn grote focus zal liggen op het krijgen van stabiliteit in zijn prestaties. Je ziet bij hem absoluut de potentie voor Feyenoord 1. Maar er zijn ook acties, zoals het weggeven van die strafschop tegen Club Brugge afgelopen woensdag, dat hij ineens van een 9 naar een 3 gaat. Daar zit voor hem de grootste uitdaging. Niet of hij goed genoeg is, maar of hij stabiliteit als topspeler kan krijgen", besluit Slot.