Gelekt! Is dít het derde tenue van Ajax voor komend seizoen?

Het derde tenue van Ajax voor komend seizoen is uitgelekt. Het doorgaans betrouwbare Footy Headlines heeft beelden gedeeld van het mogelijk nieuwe tricot van de Amsterdammers.

Eerder presenteerde Ajax het thuis- en uittenue voor komend seizoen. Het is alleen nog wachten op het derde shirt. Afgaande op de gelekte afbeeldingen heeft kledingsponsor Adidas voor een zwart tenue gekozen, met grijswitte tinten en donkergrijze logo's.

Het derde tenue is aanvankelijk bedoeld voor Europese wedstrijden, maar het lijkt erop dat Ajax het tricot komend seizoen ook in diverse Eredivisie-duels gaat aantrekken. Tegen Eredivisie-clubs die in het rood en wit spelen, zoals AZ, Feyenoord en PSV, kunnen de Amsterdammers niet het thuis- of uitshirt dragen vanwege de kleurencombinatie.

Sinds 2020 brengt Ajax ieder jaar een derde shirt uit. In de voorgaande jaren was er telkens een speciaal thema aan het tricot verbonden, zoals in het seizoen 2021/2022 een ode aan Bob Marley en vorig jaar een samenwerking met kledingmerk Daily Paper. Of dat bij het derde tenue van dit seizoen ook het geval is, moet nog blijken.

Op sociale media reageren de supporters van Ajax wisselend op het mogelijk nieuwe derde shirt. Ook trekken sommige fans de vergelijking met het uittenue van Arsenal van afgelopen seizoen. Een greep uit de reacties...

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers