Steijn: "Eerlijk tegen Bassey gezegd dat hij beter kan vertrekken"

Trainer Maurice Steijn heeft verdediger Calvin Bassey verteld dat er voor hem geen toekomst meer is bij Ajax. Onder meer het financiële plaatje speelt daarbij een rol.

Na de verloren oefenwedstrijd tegen RSC Anderlecht (3-0) beaamde Steijn dat Bassey geen toekomst heeft bij Ajax. "Ook vanwege het geld, want als hij gaat, kunnen wij ons behoorlijk versterken. Dat heb ik hem ook eerlijk verteld", zo vertelde de coach in gesprek met De Telegraaf.

Die boodschap werd Bassey zaterdagochtend in het spelerhotel medegedeeld door Steijn en directeur voetbalzaken Sven Mislintat. "Hij heeft vorig seizoen een heel zwaar jaar gehad. Iedereen krijgt een tweede kans en als hij het beter doet dan een ander gaat hij spelen. Maar de kans is – zeker als we een nieuwe linksback of linker centrale verdediger gaan halen – dat hij niet speelt".

"Wat je merkt is dat het lastig is om goede aanwinsten te halen. Jongens twijfelen, omdat ze veel keuzes hebben. Financieel is het elders vaak beter. En vroeger kon Ajax spelers halen, omdat er Champions League werd gespeeld. Dat doen we nu ook niet. Maar we kunnen niet wachten tot we er spelers bij hebben en de groep kan dat ook niet", aldus de trainer van Ajax.

Bassey vertrekt naar alle waarschijnlijkheid naar Fulham. Onder meer Voetbal International maakte zaterdagochtend melding van een overeenstemming tussen beide clubs. De transfersom bedraagt naar verluidt 21 miljoen euro, inclusief bonussen.

Feyenoord-doelman vertrekt