'Feyenoord denkt aan Van Hooijdonk'

Feyenoord mikt op Sydney van Hooijdonk als opvolger van de mogelijk vertrekkende Danilo, meldt het doorgaans betrouwbare 1908. De technische staf van de Rotterdammers ziet het wel zitten in de zoon van oud-Feyenoorder Pierre van Hooijdonk.

Danilo maakt deze zomer mogelijk de overstap naar Rangers FC. Volgens 1908 is Van Hooijdonk op dit moment 'de meest besproken naam in het Maasgebouw' om Danilo op te volgen. De Stadionclub heeft nog geen officiële toenadering gezocht tot Bologna FC, de huidige werkgever van Van Hooijdonk, maar de verwachting is dat dat op korte termijn gaat gebeuren.

Van Hooijdonk ligt nog twee jaar vast bij Bologna, dat de 23-jarige spits afgelopen week mededeelde dat er niet op hem gerekend wordt tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Hoewel Van Hooijdonk meetraint met de club uit de Serie A, krijgt hij van trainer Thiago Motta de ruimte om een transfer te maken. Aanvankelijk mikte Feyenoord op een transferom van circa acht miljoen euro voor Van Hooijdonk, maar door het besluit van Motta gaat die som nu lager uitpakken.

In de zomer van 2021 maakte Van Hooijdonk voor 735.000 euro de overstap van NAC Breda naar Bologna. De aanvaller speelde sinds januari vorig jaar op huurbasis voor SC Heerenveen. In 54 optredens voor de Friese club was hij goed voor 26 doelpunten en twee assists.

Feyenoord-fan

Na de geruchten rond Feyenoord dook er een tweet van Van Hooijdonk uit 2013 op. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers