Transferoverzicht PSV: done deals en geruchten

De transferzomer van PSV is in volle gang bezig. De Eindhovenaren zijn druk bezig met het versterken van de selectie om zo voor het landskampioenschap te gaan. Rond PSV zijn de geruchten dan ook in volle gang bezig. Tijd voor een transferoverzicht van PSV.

Inkomende transfers PSV

In Eindhoven smeet men deze zomer al met de nodige miljoenen. Zo keerde Noa Lang (Club Brugge) voor 12,5 miljoen euro terug in de Eredivisie. Hetzelfde gold voor Ricardo Pepi, die na zijn huurperiode bij FC Groningen nu vast in de Eredivisie is te zien schitteren. PSV nam de spits namelijk voor elf miljoen euro over van FC Augsburg. Verder haalde PSV in de clubloze Peter Bosz de opvolger van Ruud van Nistelrooy binnen. 

Teruggekeerde huurlingen PSV

Afgelopen seizoen mochten een aantal spelers op huurbasis elders ervaring opdoen. Voor Yorbe Vertessen was dit bij Union SG, waarvoor hij in twintig optredens voor vier doelpunten en drie assists kon zorgen. Voor Fredrik Oppengard is het te hopen dat hij komend seizoen weer de kans krijgt bij PSV. Zijn huurperiode van een half jaar bij Go Ahead Eagles leverde maar weinig op. Dit was ook het geval voor ShurandySambo, die het na zijn huurperiode bij Sparta weer mag laten zien in Eindhoven

Uitgaande transfers PSV

Voor wie dit wel gold, is Philipp Max. De linksachter zag zijn huurperiode bij Eintracht Frankfurt in een definitieve overname van 1,9 miljoen euro veranderen. Deze zomer nam PSV ook al afscheid van Érick Gutiérrez. De middenvelder liet Eindhoven na vijf jaar achter zich, voor een transfer ter waarde van vijf miljoen naar Chivas. Daarnaast nam PSV afscheid van de 20-jarige Jenson Seelt. De verdediger gaat het avontuur bij Sunderland aan, dat twee miljoen euro voor hem neertelde. Voor Mathijs Tielemans (Vitesse) en Fedde Leysen (Union SG) kwam er transfervrij een einde aan hun PSV-tijdperk. Toch is het grootste verlies voor PSV het vertrek van uitblinker Xavi Simons. De aanvaller maakte gebruik van zijn clausule, waardoor hij voor zes miljoen terug kon keren naar Paris Saint-Germain, dat hem komend seizoen verhuurd aan RB Leipzig. In Duitsland treft Simon mogelijk Timo Baumgartl. De centrale verdediger had na zijn eerdere huurperiode bij Union Berlin geen toekomst meer bij PSV. Een transfervrij vertrek naar Schalke 04 volgde.

Vertrokken huurlingen PSV

Na een huurperiode van één seizoen keerde Jarrad Branthwaite weer terug naar Everton. De verdediger en PSV zagen zelf wel wat in een langere samenwerking, maar daar kwam het uiteindelijk niet tot. Voor Sávio bleef het ook bij een huurperiode van één seizoen. Na slechts 150 minuten in acht wedstrijden, keerde de Braziliaan weer terug naar Troyes. Verder zat er ook geen langer verblijf in voor de winterhuurlingen Thorgan Hazard (Borussia Dortmund) en Fábio Silva (Wolves). Voor Dante Sealy bleef het slechts bij wedstrijden in Jong PSV. De Amerikaan keerde na een huurperiode van twee jaar weer terug bij FC Dallas.

Transfergeruchten PSV

Rond PSV spelen ook enige geruchten over eventuele verkopen en aanwinsten:

Ook interessant