Ook in buitenland heerlijke voetbalzondag op de rol: toppers in Engeland, Italië en Spanje

In Nederland staat zondag 22 januari in het teken van de Klassieker. Niets meer en niets minder. Vlak voordat de eerste speelhelft in de Eredivisie officieel verstrijkt, treffen Feyenoord en Ajax elkaar voor de eerste keer dit seizoen. Wie er na de strijd der Nederlandse giganten nog niet genoeg van heeft, kan zijn lol op met een aantal lekkere wedstrijden in het buitenland. 

Manchester United - Arsenal (17:30)

Amper een uur na het laatste fluitsignaal in De Kuip, zal er in Londen afgetrapt worden voor een absolute kraker in de Premier League. Erik ten Hag zal het met zijn Manchester United op gaan nemen tegen Arsenal. Tegen de koploper kan de oefenmeester uit Haaksbergen niet beschikken over Casemiro. De misschien wel belangrijkste speler van United is geschorst vanwege de gele kaart die hij midweeks kreeg tegen Crystal Palace.

Barcelona - Getafe (18:30)

Tijdens deze topper in Engeland zal er ook in Barcelona afgetrapt gaan worden voor een lekker potje. Barça zal het in eigen huis opnemen tegen het stugge Getafe dat het dit seizoen moeilijk heeft. Terwijl de formatie van Xavi de lijst aanvoert, staat de voormalig Ajax-beul in punten gelijk met nummer zeventien Real Valladolid. Op papier zouden Robert Lewandowski en consorten de klus dus moeten klaren.

Athletic Bilbao - Real Madrid (21:00)

Later op de avond komt titelconcurrent Real Madrid ook nog in actie. Voor de ploeg van Carlo Ancelotti staat er een lastiger affiche gepland. De Madrilenen sluiten het voetbalweekend af in Bilbao, tegen Athletic. Die club doet aardig mee in het linkerrijtje van La Liga en heeft Real Madrid bovendien wel eens vaker dwarsgezeten in het verleden. Het zou dus zomaar kunnen dat het weekend spetterend afgesloten zal worden.

Juventus - Atalanta (20:45)

Wellicht dat het treffen tussen Juventus en Atalanta daar ook voor kan gaan zorgen. De Oude Dame komt zondagavond voor het eerst in actie na de puntenmindering die het vrijdagavond kreeg. Door fraudezaken werd een van de grootste clubs van Italië gestraft en kreeg het vijftien punten in mindering. Daarom staat de ploeg van Massimilano Allegri opeens tiende in de Serie A. Atalanta staat vijf punten hoger.