14 minuten extra tijd, een rode kaart en rare gesprekken: Lahoz sluit carrière in stijl af

Als men in Nederland de naam Antonio Mateu Lahoz hoort, dan gaan alle alarmbellen af. De Spaanse scheidsrechter maakte zich niet geliefd in ons kikkerlandje tijdens de wedstrijd tussen Oranje en Argentinië op het WK in Qatar. Maandagavond floot hij de laatste wedstrijd van zijn carrière. Dit deed hij precies zoals je van hem verwacht.

Lahoz had de leiding over het EK-kwalificatieduel tussen Frankrijk en Griekenland. Deze twee landen zitten ook in de poule bij het Nederlands elftal. Bij het thuisland waren ze niet bij met het optreden van de Spaanse scheidsrechter, zo bleek wel uit de woorden van bondscoach Didier Deschamps: "Het ging niet om slechts één situatie, maar om drie of vier. Dit zijn situaties die anders beoordeeld hadden moeten worden. Ik denk dat de VAR hem niet wilde corrigeren omdat het zijn laatste wedstrijd was."

Ook de Franse media zagen dat Lahoz er (weer) een zooitje van maakte: "De Spaanse scheidsrechter Lahoz miste de laatste wedstrijd van zijn carrière volledig", zo schrijft L'Équipe. "Hij was één van de beste scheidsrechters ter wereld, maar die dagen zijn voorbij. Lahoz heeft wellicht te veel wedstrijden gefloten. De Spanjaard werd niet altijd geholpen door de videoscheidsrechter, maar omdat die alleen ingrijpt bij belangrijke situaties, ontsnapt hij niet aan de kritiek."

Tekst gaat verder onder de Tweet.

Ook in Spanje werd de laatste wedstrijd van Lahoz bekeken en zij zagen een typisch optreden van hun landgenoot: "Hij had geen gemakkelijke wedstrijd. Hij gaf een penalty, trok veertien minuten blessuretijd bij en voerde rare gesprekken met spelers", schrijft AS. "PSG-aanvaller Kylian Mbappé klaagde regelmatig bij Lahoz, maar na twee keer werd het spel gestopt en sprak de scheidsrechter met hem. Mbappé kreeg in de tweede helft een strafschop, maar stuitte op Vlachodimos. Lahoz liet hem overnemen omdat een speler van Griekenland te vroeg inliep. De tweede was wel raak. Nu zit het erop voor Mateu Lahoz in het internationale voetbal." 

Feyenoord-doelman vertrekt