Jong Oranje klaar voor EK: "We willen ons focussen op onszelf en ons laten zien aan Europa"

Jong Oranje begint woensdagavond met het EK Onder-21 in Georgië en in aanloop naar de eerste wedstrijd tegen Jong België waren bondscoach Erwin van de Looi en captain Quinten Timber aanwezig op de persconferentie. De beloften van het Nederlands elftal beginnen vol vertrouwen aan het toernooi.

De zuiderburen hebben een aantal spelers in de selectie met veel aanzien, waaronder Loïs Openda en Charles de Ketelaere. De twee heren behoren namelijk tot de 'A-selectie' en daardoor begint Jong Oranje direct tegen een pittige opponent. "In de hele breedte hebben ze veel spelers die al langer op een hoog niveau spelen. We hebben respect voor de Belgen, maar we kijken ook naar onszelf en moeten ervoor zorgen dat we de dingen die we altijd doen nu weer goed doen. En vooral met heel veel energie, dat zal belangrijk zijn", aldus de bondscoach.

Het meespelen van grote namen bij Jong België vormt geen obstakel voor Van de Looi en hij ziet juist alleen maar positieve punten aan hun deelname. "Natuurlijk kunnen zij het verschil maken, maar voor de uitstraling van het toernooi is het alleen maar mooi dat ze erbij zijn. Wij willen ook getest worden tegen de betere spelers. Dat is ook een doel van het EK. We willen graag het EK winnen, maar het EK moet ook een goede leerschool voor spelers zijn. Je leert het meest als je tegen de beste spelers speelt."

Timber is aanvoerder

Quinten Timber is verkozen tot aanvoerder van Jong Oranje en hij heeft veel zin in het eindtoernooi. "We willen woensdag gelijk beginnen met een overwinning. België is een goed team, we zijn hen al tegengekomen in september tijdens een oefenwedstrijd. Dat was ook al een mooie pot. Maar wij zijn ook goed. We willen ons focussen op onszelf en ons laten zien aan Europa. We willen het EK winnen, dat is onze doelstelling", klonk het uit de mond van de Feyenoord-speler.

Daarnaast werd bekend dat Bart Verbruggen onder de lat staat in de eerste wedstrijd van Jong Oranje op het EK Onder-21. Hij krijgt de voorkeur boven Kjell Scherpen, die in de kwalificatiereeks het vertrouwen kreeg. Verbruggen verdiende door een sterk seizoen in het doel van RSC Anderlecht een transfer naar Premier League-club Brighton & Hove Albion, ook een voormalig werkgever van zijn concurrent Scherpen.