De Mos over titelrace: 'Met die vraag hoef je bij mij niet meer aan te komen, op 14 mei wordt Ajax kampioen.'

De titelstrijd in de Eredivisie is nog altijd retespannend. Met Feyenoord als koploper (43) en AZ (41), Ajax (40) en PSV (39) maken er nog altijd een flink aantal clubs kans op het landskampioenschap. Ajax leek afgeschreven, maar doet na de trainerswissel weer mee. Aad de Mos ziet de Amsterdammers aan het einde van de rit zelfs met de schaal omhoog staan.

Dat zegt de oud-trainer en analist in een rubriek van het AD. 'Met die vraag hoef je bij mij niet meer aan te komen. Op 14 mei wordt Ajax kampioen. Het gaat me dan niet om die 1-4  of 0-5 van de afgelopen weken", doelend op de uitoverwinningen bij Excelsior en Cambuur.  "Maar om de manier van spelen. Dat geeft heel erg veel houvast."

Dit is het resterende programma voor de titelkandidaten!

Onder Schreuder maakte Ajax flink wat misstappen, iets wat De Mos onder John Heitinga niet meer ziet gebeuren. "Er zit alles in om niks meer te gaan verliezen, ook tegen FC Twente (bekertegenstander red.) niet. Ik denk dat ze nu doorpakken. Het staat als een huis."

Het is volgens De Mos duidelijk waar het verschil tussen Heitinga en Schreuder in zit. "De spelprincipes die Ajax moet hanteren en twee, drie spelers op de goede plaatsen en dan ben je een heel eind. Met dit materiaal moeten ze ook kampioen worden, dat is niks bijzonders", aldus De Mos. "Maar het is wel bijzonder dat ze door het verlies van al die andere ploegen nog in de race zitten." Voor Ajax wacht in speelronde 21 een thuiswedstrijd tegen RKC.